E-vitamiini – mikä se on?

E-vitamiini on ainoa rasvaliukoinen vitamiini joka on myös samalla antioksidantti. E-vitamiini tarvitsee rasvaa imeytyäskeen ja hyvänä e-vitamiinin lähteinä ovat erileisia rasvoja sisältävät ruoat kuten auringonkukkaöljy, palmuöljy, pähkinät, tomaatit ja avokaadot.

E-vitamiinin liikasaanti on erittäin vaikeaa ja epätodennäköistä sillä se vaatii e-vitamiini lisäravinteiden yliannostusta pitkällä aikavälillä sekä keho hylkii jossain määrin liika e-vitamiinia.

E-vitamiinin puutostila johtuu erittäin harvoin ruokavaliosta vaan yleisimmät syyt ovat rasvan imeytymishäiriöt ja geneettiset virheet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>